0

Sånglärare på Stockholms Dramatiska Högskola

Nu har jag startat min period på Stockholms Dramatiska Högskola som sånglärare för förstaårsstudenterna i skådespeleri. Jag är inne på tredje veckan och det är fantastiskt roligt. Studenterna är modiga och envisa, och det är väldigt inspirerande att få arbeta med den typen av energi. Det är också väldigt spännande att arbeta med den metod som vi utgick ifrån när jag läste magisteråret på STDH. I metoden liknas rösten vid de fyra elementen: jord, eld, vatten och vind. Ifrån detta utgår vi för att frigöra rösten ifrån spänningar genom att ta oss igenom registret och undersöka vad som händer när vi helt fokuserar på ett elements temperament och går högre och lägre i registret än vi vanligtvis gör i sång eller tal. Detta öppnar upp för nya ljud i ens egna röst och ger erfarenhet av många olika karaktärer. Det är fantastiskt kul att utforska dessa rösterna tillsammans med eleverna och här ska jag jobba ända tills v.19.  Jag hoppas kunna hjälpa dessa fina elever så att de blir trygga med sin sångröst och kan använda den på scenen i sitt yrkesliv.

 

 

 

(foto av Therese Banström www.banstrom.se)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *