0

Examinerad i Röstfunktionen i populärmusikaliska genrer

En sån härlig vår! Jag rekommenderar verkligen kursen på SMI som innehåller massvis med matnyttig information och praktisk erfarenhet. Det var precis vad jag behövde den här våren för ny input i rösten. Anatomikunskap och att få diskutera och fundera kring hur vi tänker, känner och forskar i rösten, det är verkligen ett inspirerande sätt att spendera några helger på. Rösten är ett ovanligt instrument, nära sammankopplat till både den fysiska och psykiska hälsan.

Det går inte att koppla bort sin musikalitet från kroppen, och det är i alla fall vad jag tycker det som gör instrumentet så fantastiskt – och så svårt. När jag spelade saxofon hade det fortfarans smycket att göra med mitt luftflöde, stöd och min albris och såklart så var ju då kroppen en stor del av instrumentet, men jag kunde fortfarande öva varje dag i princip likadant och få ut ungefär samma erfarenhet, men med rösten finns det oändligt att utforska – och det är svårt att skapa generella riktlinjer och ”regler” för ett instrument som vi människor inte har byggt. Vi måste anpassa oss i långt större utsträckning efter röstens skick och anatomi än andra instrumentalister behöver. Nu har jag mer kött på benen och kan förhoppningsvis guida tydligare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *